Business Construct

Presa locală: Dorinel Umbrărescu preia combinatul Oţelu Roşu din Caraş Severin pentru 12 mil. euro

Presa locală: Dorinel Umbrărescu preia combinatul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.02.2024, 12:11 1560

Dorinel Umbrărescu, proprietarul firmelor de construcţii UMB Spedition, Tehnostrade şi SA&PE Construct, cumpără combinatul Oţelul Roşu din Caraş Severin pentru a produce componente metalice necesare în activităţile sale de construcţii, potrivit datelor din presa locală. Tranzacţia este estimată la 12 milioane de euro.

Umbrărescu este, la această oră, cel mai puternic antreprenor român din domeniul construcţiilor, fiind responsabil de cea mai mare parte din construcţia autostrăzii A7 către Moldova, alături de alte câteva proiecte de infrastructură. Companiile sale - Spedition UMB, Tehnostrade şi Sa&Pe Construct - au aproximativ 3.500 de angajaţi şi afaceri cumulate de 5,5 miliarde de lei în 2022.

Producătorul de oţel lichid Oţelu Roşu, operat prin firma Samtec Mondo Technology Industry, a intrat în insolvenţă în urmă cu mai bine de un deceniu, fiind scos la vânzare. Compania are o capacitate anuală de producţie de 850.000 tone de oţel lichid, dar producţia este oprită din 2013.

Oţelu Roşu a intrat în 2002 în portofoliul Mechel, grup deţinut de omul de afaceri rus Igor Ziuzin, care a mai avut în România companiile Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO