Business Construct

Portland Trust pregateste doua proiecte in Capitala

Portland Trust pregateste doua proiecte in Capitala
30.08.2007, 17:42 295

Portland Trust, dezvoltatorul cladirii de birouri Opera Center din Bucuresti, are in stadii incipiente de dezvoltare doua proiecte imobiliare de mari dimensiuni, situate in partea de nord a Bucurestiului.
"Vom construi o cladire de birouri cu o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati in zona Floreasca, precum si un proiect rezidential pe un teren de 50 de hectare din nordul Bucurestiului. Ambele proiecte sunt in faze incipente de dezvoltare", a declarat Robert Neale, managing director si actionar al companiei.
Proiectul de birouri va fi dezvoltat pe un teren de circa 10.000 de metri patrati si va avea o suprafata totala de 65.000 de metri patrati, precum si 800 de locuri de parcare. Un proiect de dimensiunea aceasta implica investitii de 80-100 mil. euro.
Reprezentantul Portland Trust nu a dorit sa ofere informatii referitor la valoarea celor doua investitii. Compania, cu sediul in Cehia, este cunoscuta pe piata locala pentru dezvoltarea cladirii de birouri Opera Center si a parcului de afaceri Bucharest Business Park, proiecte vandute catre fondul austriac de investitii CA Immo, dar si pentru parcul logistic Bucharest West, situat la kilometrul 14 pe autostrada Bucuresti-Pitesti.
"Am inceput proiectul pe un teren de 90 de hectare. Intre timp, am vandut circa 30-40 de hectare din lot. Am dezvoltat intai o cladire cu o suprafata de 42.000 de metri patrati, care este complet inchiriata. Estimam ca in 18 luni sa terminam acest proiect", a mai spus Neale.
Printre actualii sau viitorii chiriasi ai Bucharest West se numara firme precum operatorul logistic Franz Maas, retailerul de incaltaminte Leonardo sau dealerul de autoturisme secon-hand AAA Auto.
Portland Trust este unul dintre primii dezvoltatori externi prezenti in Romania, tranzactiile cu Opera Center (24 mil. euro) si Bucharest Business Park (65 mil. euro) fiind considerate momente de referinta pe piata imobiliara locala - Opera Center a fost prima tranzactie catre un fond institutional, iar Bucharest Business Park a fost prima mutare cu un parc de afaceri si cea mai mare tranzactie imobiliara de la vremea respectiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO