Business Construct

Planuri: Duraziv vrea 3% din piata de adezivi

Planuri: Duraziv vrea 3% din piata de adezivi
26.04.2010, 16:45 103

Compania Duraziv, detinuta de omul de afaceri Daniel Guzu,fondatorul afacerii cu lacuri si vopsele Fabryo, si-a bugetat anulacesta o crestere cu 10% a cifrei de afaceri, pana la 10 mil. euro,urmand sa ajunga la o cota de piata de 3%, fata de 2% cat este inprezent.

Producatorul isi bazeaza previziunile pe vanzarile de adezivi cucauciuc sub brandul Kauciuc, produs lansat recent de companie, incare va investi un milion de euro in promovare. Adezivii Kauciuc arputea genera 70% din cifra de afaceri in urmatorii 2-3 ani. "Pentruanul 2010 ne-am propus sa generam trial in randul meseriasilorpentru aceste produse. Pe termen mediu speram ca peste 70% dincifra de afaceri obtinuta pe adezivi sa fie generata de gamaDuraziv cu Kauciuc", afirma Daniel Guzu, directorul general alDuraziv. Compania a decis sa-si schimbe strategia de promovare sisa mizeze pe produse noi, in locul unor campanii de reduceri depreturi.

"Este aproape imposibil sa mai duci o politica bazata pe pret.Toti producatorii au facut asta deja anul trecut, asa ca aveamnevoie de ceva nou. Studiile detaliate pe care le-am realizat pesantiere ne-au aratat ca cele mai importante atribute pentru unadeziv sunt aderenta si lucrabilitatea si am cautat solutia pentrua raspunde acestor cerinte prin gama Kauciuc", sustine Guzu.Preturile la adezivi au scazut anul trecut chiar si la jumatate,ajungand la 12 lei pentru un sac de 25 kg, fata de pretul mediu de17-23 de lei.

Duraziv, fosta Bau Profil, a intrat pe piata adezivilor anultrecut, dupa ce Guzu a investit 7 milioane de euro in constructiaunei fabrici cu o capacitate anuala de 300.000 de tone. Unitatea deproductie se afla la Popesti-Leordeni si are 100 de angajati.

Guzu a vandut in etape participatia pe care o detinea laproducatorul de vopsele Fabryo catre fondul de investitii suedezOresa Ventures, din care a obtinut circa 20 de milioane de euro,suma fiind reinvestita in compania Duraziv si in productia de vinsi fructe si o crama in localitatea Panciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO