Planuri: Duraziv vrea 3% din piata de adezivi

Ziarul Financiar 26.04.2010

Compania Duraziv, detinuta de omul de afaceri Daniel Guzu, fondatorul afacerii cu lacuri si vopsele Fabryo, si-a bugetat anul acesta o crestere cu 10% a cifrei de afaceri, pana la 10 mil. euro, urmand sa ajunga la o cota de piata de 3%, fata de 2% cat este in prezent.

Producatorul isi bazeaza previziunile pe vanzarile de adezivi cu cauciuc sub brandul Kauciuc, produs lansat recent de companie, in care va investi un milion de euro in promovare. Adezivii Kauciuc ar putea genera 70% din cifra de afaceri in urmatorii 2-3 ani. "Pentru anul 2010 ne-am propus sa generam trial in randul meseriasilor pentru aceste produse. Pe termen mediu speram ca peste 70% din cifra de afaceri obtinuta pe adezivi sa fie generata de gama Duraziv cu Kauciuc", afirma Daniel Guzu, directorul general al Duraziv. Compania a decis sa-si schimbe strategia de promovare si sa mizeze pe produse noi, in locul unor campanii de reduceri de preturi.

"Este aproape imposibil sa mai duci o politica bazata pe pret. Toti producatorii au facut asta deja anul trecut, asa ca aveam nevoie de ceva nou. Studiile detaliate pe care le-am realizat pe santiere ne-au aratat ca cele mai importante atribute pentru un adeziv sunt aderenta si lucrabilitatea si am cautat solutia pentru a raspunde acestor cerinte prin gama Kauciuc", sustine Guzu. Preturile la adezivi au scazut anul trecut chiar si la jumatate, ajungand la 12 lei pentru un sac de 25 kg, fata de pretul mediu de 17-23 de lei.

Duraziv, fosta Bau Profil, a intrat pe piata adezivilor anul trecut, dupa ce Guzu a investit 7 milioane de euro in constructia unei fabrici cu o capacitate anuala de 300.000 de tone. Unitatea de productie se afla la Popesti-Leordeni si are 100 de angajati.

Guzu a vandut in etape participatia pe care o detinea la producatorul de vopsele Fabryo catre fondul de investitii suedez Oresa Ventures, din care a obtinut circa 20 de milioane de euro, suma fiind reinvestita in compania Duraziv si in productia de vin si fructe si o crama in localitatea Panciu.