Business Construct

Pariu de 21 mil. euro pe Cluj: Bosch a finalizat a doua clădire din cadrul Centrului de Inginerie. Investiţia totală ajunge la 50 mil. euro GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu

23.04.2024, 14:27 289

Bosch a investit 21 de milioane de euro în noua clădire a centrului de inginerie; investiţia totală în cele două clădiri de birouri din Cluj, demarată în 2017, este de aproximativ 50 de milioane de euro. Cei peste 1.700 de angajaţi activează, în cadrul unui model de lucru hibrid, în toate locaţiile Centrului de Inginerie din Cluj, Bucureşti şi Sibiu – din cei 1.700, 10% sunt la Bucureşti iar alţi 10% la Sibiu.

Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele.

„Prin consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie din Cluj, experţii noştri locali au o contribuţie din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistenţa şoferului, sisteme de direcţie asistate electric, sisteme de propulsie tradiţionale şi electrice, sau diferite servicii pentru industria auto – la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experienţă vastă în dezvoltarea unor soluţii software şi hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe şi contribuţia directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, condiţiile de muncă flexibile, birourile şi laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napoca, Jucu, Bucureşti şi Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriţi angajatori în rândul inginerilor şi specialiştilor IT în România”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Centrul de Inginerie din Cluj a realizat de-a lungul anilor parteneriate strategice pe toate palierele, cu mediul academic, autorităţi locale şi parteneri comerciali. Unele dintre cele mai semnificative proiecte pentru angajamentul Bosch faţă de sistemul educaţional din România este cel cu universităţile locale. În acest moment, sunt disponibile pentru studenţi trei programe de masterat şi patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai”, centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenţi. Mai mult, peste 200 de tinere talente beneficiază anual de mentorat şi transfer de cunoştinţe din partea experţilor Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esenţial în transformarea sectorului mobilităţii, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware şi mecanică şi ingineria fiabilităţii, dar şi în planificarea vânzărilor, centrul contribuie la dezvoltarea unor soluţii inovatoare, bazate pe inteligenţa artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilităţii electrice şi conectate. Datorită colaborării strânse cu alte locaţii de inginerie Bosch din Europa Centrală şi de Est şi cu fabrica Bosch din Cluj, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj oferă soluţii unice clienţilor din întrega lume, fiind un pilon important al reţelei globale de inginerie Bosch. Astfel, dezvoltarea activităţilor sale a condus la extinderea în Bucureşti şi, din acest an, în Sibiu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO