Business Construct

Numărul de angajaţi ai producătorului de vopsea Azur din Timişoara a ajuns la minimul ultimului deceniu. Compania a renunţat la 160 de oameni în ultimii şase ani. Cifra de afaceri a fost de 211 milioane lei anul trecut, cu o pierdere de 0,7 milioane lei

Numărul de angajaţi ai producătorului de vopsea Azur...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.07.2023, 18:20 181

Azur este subsidiară a ICC Industries, cu sediul în New York, care controlează producătorul din Timişoara după ce în 1999 americanii şi-au majorat participaţia în companie la peste 90%.

Producătorul de vopsele Azur din Timişoara a ajuns la aproape 200 de angajaţi în 2022, adică minimul ultimului deceniu, după ce numărul a scăzut constant începând din 2017. Astfel, în ultimii şase ani, compania a renunţat la circa 160 de oameni.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a crescut anul trecut, sărind de 200 de milioane de lei, după un avans de 12% faţă de 2021, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania înregistrează în continuare pierderi. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitărilor ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru următoarea perioadă. Din portofoliul companiei fac parte, potrivit datelor de pe site-ul acesteia, atât produse decorative, cât şi produse pentru construcţii şi pentru industrie. Azur are o fabrică ce se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare în Timişoara. Acolo produce şi comercializează lacuri şi vopsele sub mai multe branduri, printre care Roua, Evrika, Edil, Qtek şi Natura.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO