Business Construct

Investiţie de 45 mil. euro pentru realizarea aducţiunii de apă potabilă între Cluj şi Sălaj

Investiţie de 45 mil. euro pentru realizarea aducţiunii...

Autor: Laurentiu Cotu

16.03.2022, 17:35 116

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de 222,5 mil. lei (45 mil. euro) pentru construirea primei secţiuni din traseul conductei de aducţiune Cluj-Sălaj, respectiv tronsonul aflat pe teritoriul judeţului Cluj. Proiectul este parte a programului de investiţii finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someş.

’’Construirea celei mai lungi aducţiuni de apă potabilă din ţară este una dintre cele mai importante investiţii din cadrul acestui mega-proiect european. Aceasta va contribui la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor şi a afacerilor din zona de nord a judeţului Cluj şi, practic, din întreg judeţul vecin.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Traseul conductei vizate de acest contract are o lungime de 95,72 de km şi străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni şi Aşchileu. Execuţia va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca şi Zalău este de 164 km.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO