Business Construct

În zodia tranzacţiilor: irlandezii de la CRH au cumpărat Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate, de la antreprenorul Michael Dietrich

În zodia tranzacţiilor: irlandezii de la CRH au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.08.2023, 00:07 570

Producătorul de ciment Romcim, deţinut de grupul irlandez CRH, a cumpărat compania Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Romcim.

Cele trei fabrici Bauelemente achiziţionate, situate în Ariceştii Rahtivani (Prahova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu), vor funcţiona sub brandul Bauelemente, o companie CRH. Tranzacţia a primit avizul Consiliului Concurenţei, iar valoarea nu a fost comunicată.

Bauelemente a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 382 mil. lei, în creştere cu 55% faţă de anul precedent, un profit de 54,3 mil. lei şi 393 de angajaţi, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Anul trecut, tot Romcim a cumpărat divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care germanii de la Xella l-au preluat în 2018. Tranzacţia a inclus cele două fabrici de prefabricate pe care le are Macon, la Deva şi la Oradea, şi în care lucrează 180 de angajaţi.

Pe plan local, Romcim, cumpărătorul fabricilor Bauelemente, deţine două fabrici de ciment – la Medgidia şi Hoghiz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO