Business Construct

În zodia investiţiilor în noi fabrici de medicamente. Cinci fabrici noi de medicamente, investiţii de 250 mil. euro au fost anunţate în ultimii cinci ani, dintre care două sunt deja finalizate

În zodia investiţiilor în noi fabrici de medicamente....

Autor: Georgiana Mihalache

21.12.2022, 19:20 777

Două dintre proiectele de fabrici noi sunt realizate de producători români, care aveau deja o platformă industrială la nivel local. Restul sunt intrări pe piaţa locală ale unor companii internaţionale.

Producţia locală de medicamente a atras în ultimii ani mai multe proiecte de investiţii, atât ale unor companii locale, cât şi ale unor jucători internaţionali, care au decis să construiască de la zero fabrici de medicamente în România. Cinci proiecte au fost anunţate în ultimii cinci ani, din datele strânse de ZF, iar investiţia cumulată se ridică la circa 240 de milioane de euro.

Două dintre aceste proiecte sunt realizate de producători români, care aveau deja fabrici pe piaţa locală, şi au dorit extinderea activităţii. De altfel, acestea sunt şi investiţiile deja finalizate, din care în prezent ies medicamente „made in Romania“ – Biofarm Bucureşti şi Antibiotice Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO