Business Construct

Holcim instalează o centrală fotovoltaică la fabrica din Aleşd, judeţul Bihor, în cofinanţare cu Innovation Norway. Valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 357.400 de euro

Holcim instalează o centrală fotovoltaică la fabrica...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2022, 10:32 157

Holcim România va instala o centrală fotovoltaică la fabrica din Aleşd, judeţul Bihor, cu o putere de aproximativ 0.999 MW, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenţionale.

Proiectul este co-finanţat în cadrul „Programului pentru energie în România”, prin Innovation Norway în calitate de operator de program.

„Inovaţia este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre Net Zero emisii de carbon. Încă de la începutul activităţii Holcim în România, în urmă cu 25 de ani, tehnologizarea şi sustenabilitatea proceselor de producţie au stat la baza întregii dezvoltări. Ne aflăm în punctul în care este nevoie de soluţii pentru construcţii sustenabile şi durabile, care să răspundă cerinţelor de reglementare, aşteptărilor sociale şi care să protejeze mediul înconjurător. Iar una dintre soluţii este să reducem consumul de energie şi de materii prime şi să folosim resurse regenerabile de energie şi resurse alternative de materii prime si combustibili, în acord cu principiile economiei circulare”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 357.400 de euro, iar proiectul este derulat în parteneriat cu International Development Norway AS (IDN) Norway, o organizaţie norvegiană cu peste 20 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco-business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO