Business Construct

Hercesa are proiecte rezidentiale de peste 500 mil. euro

Hercesa are proiecte rezidentiale de peste 500 mil. euro
28.06.2007, 20:15 31

Compania spaniola de dezvoltare imobiliara Hercesa intentioneaza sa construiasca 1.400 de apartamente pe locul fostei fabrici de paine Titan, proiect care implica o investitie de aproximativ 200 de milioane de euro. In plus, compania are in derulare alte proiecte rezidentiale.
"Ne aflam in discutii cu mai multe banci pentru finantarea acestui proiect, iar pana la sfarsitul verii vom desemna antreprenorul general in urma unei licitatii. Estimam ca lucrarile la intreg proiectul vor dura aproximativ cinci ani", a declarat Alejandro Solano (foto), country manager al Hercesa.
Ansamblul rezidential, denumit Vivenda Residencias, va fi construit pe un teren de sase hectare, jumatate fiind cumparat de la compania Loulis, fostul proprietar al fabricii de paine Titan, in timp ce alte trei hectare au fost cumparate de la firma Agrisol.
"Ansamblul rezidential va fi format din noua blocuri, iar apartamentele se vor adresa persoanelor cu venituri medii. Nu am fixat inca pretul de vanzare", precizeaza Solano. Dezvoltatorii intentioneaza sa cuprinda in proiect si 1.500 de locuri de parcare, zone comerciale si locuri de joaca.
Spaniolii s-au asociat de curand in joint-venture cu fondul de investitii Bluehouse Capital, care detine un teren de 13 hectare pe bulevardul Ghencea, pe care vor construi un proiect rezidential care va implica o investitie de peste 300 de milioane de euro.
Proiectul ar urma sa fie format din aproximativ 3.000 de apartamente, care vor fi construite in mai multe etape, pe o perioada de circa sapte ani. Lucrarile de constructie vor incepe in prima parte a anului viitor.
Totodata, Hercesa a mai realizat o achizitie importanta anul trecut, cand a preluat fabrica de paine Spicul din Soseaua Orhideelor, pe care o vor putea ocupa incepand cu anul 2008.
Actuala structura urmeaza a fi demolata iar pe terenul cu o suprafata de 18.000 de metri patrati vor fi construite aproximativ 800 de apartamente, potrivit reprezentantilor companiei spaniole.
Dezvoltatorii spanioli sunt printre cei mai activi jucatori de pe piata imobiliara locala, alaturi de Hercesa fiind prezente si companii precum Riofisa, GEA Prasa, IUE Leader Imobiliare, Ibiza House sau Grupo Lar, implicate in special pe segmentul rezidential.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO