Business Construct

Henkel, 10 mil. euro în a treia fabrică de adezivi

Henkel, 10 mil. euro în a treia fabrică de adezivi

„Faptul că facem fabrica spune clar ce aşteptări avem de la piaţă“, spune Liviu Sfrija, director general al Henkel România.

27.03.2011, 23:32 46

Henkel, companie cu afaceri de peste 130 mil. euro anual, cuactivităţi în industria bunurilor de larg consum şi în domeniulmaterialelor de construcţii, va începe anul acesta construcţiacelei de-a treia fabrici de adezivi, o investiţie de 10 mil.euro.

Pentru noua fabrică bugetul de investiţii este de 10 mil. euro, oparte din sumă, adică 2,85 mil. euro, urmând să fie acoperită prinfinanţare europeană.

Valoarea totală a investiţiilor realizate până acum pe piaţaromânească pentru capacităţi de producţie ajunge la 30 de milioanede euro. Noua unitate ar putea începe producţia la finalul anuluiviitor şi vor fi angajaţi în jur de 50-60 de oameni. La începutulanului trecut Henkel a cumpărat terenul pentru această nouă unitatede producţie, în Roznov, judeţul Neamţ.

Planurile iniţiale vizau începerea producţiei în cursul acestui an,dar semnalele pozitive s-au lăsat aşteptate. Sectorulconstrucţiilor a înregistrat şi anul trecut o scădere de circa 17%faţă de 2009, an în care reducerea vânzărilor s-a plasat între 15şi 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO