Business Construct

Guvernul a alocat 40 de mil. lei pentru exproprierea a 800 imobile de pe traseul autostrăzii Braşov-Tg. Mureş

Guvernul a alocat 40 de mil. lei pentru exproprierea a...

Autor: Alexandru Moise

09.09.2015, 18:21 883

Prin actul normativ aprobat, miercuri, Executivul asigură suma de 39,540 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 801 imobile proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafaţă totală de 2.133.401 metri pătraţi. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România şi este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru Secţiunea 1C a Autostradăzii Braşov-Târgu-Mureş-Cluj-Oradea, subsecţiunea Ogra-Târgu Mureş pe teritoriul localităţilor Cristeşti, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni şi Târgu Mureş, din judeţul Mureş, precum şi lista proprietarilor/deţinătorilor ce rezultă din evidenţele acestor unităţi administrativ-teritoriale.

Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, corelată cu Autostrada Bucureşti-Braşov, va asigura legătura directă între România, centrul şi vestul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO