Business Construct

„Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate! La Iaşi lucrează deja 10% din totalul angajaţilor companiilor americane din România“. Iulian Dascălu a ajuns la final cu investiţia de 120 mil. euro în Palas Campus, o clădire unde a strâns 13 multinaţionale din IT şi automotive

La evenimentul de inaugurare a Palas Campus au participat Iulian Dascălu - fondatorul Iulius Group, Nicolae Ciucă - premierul României, Kathleen Kavalec - ambasadoarea SUA în România, Andrei Muraru - ambasadorul României în SUA, Mihai Chirica - primarul din Iaşi, Costel Alexe - preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Înaltpreasfinţia Sa Teofan - Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Monsenior Petru Gherghel - Episcop emerit de Iaşi,  Sebastian Burduja - ministrul digitalizării, Ligia Deca - ministrul educaţiei, Lucian Bode - ministrul afacerilor interne.

La evenimentul de inaugurare a Palas Campus au participat Iulian Dascălu - fondatorul Iulius Group, Nicolae Ciucă - premierul României, Kathleen Kavalec - ambasadoarea SUA în România, Andrei Muraru - ambasadorul României în SUA, Mihai Chirica - primarul din Iaşi, Costel Alexe - preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Înaltpreasfinţia Sa Teofan - Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Monsenior Petru Gherghel - Episcop emerit de Iaşi, Sebastian Burduja - ministrul digitalizării, Ligia Deca - ministrul educaţiei, Lucian Bode - ministrul afacerilor interne.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.04.2023, 00:07 7754

„Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate! La Iaşi lucrează deja 10% din totalul angajaţilor companiilor americane din România“, a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, prezent la inaugurare La Palas Campus şi-au stabilit sediul 13 companii, din SUA, Germania, Franţa, Norvegia, Elveţia şi România, unele cu primul lor birou din regiune În Palas Campus lucrează în total 5.000 de angajaţi.

Moldova are un potenţial ridicat din punctul de vedere al contribuţiei la digitalizarea României, Iaşiul fiind în acest moment un adevărat hub, a spus Nicolae Ciucă, premierul României. Prezenţa mai multor companii americane din IT garantează impulsionarea acestui sector mai departe în România, a adăugat el.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia inaugurării Palas Campus Iaşi, proiect dezvoltat de grupul Iulius, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, din care 54.000 de metri pătraţi sunt birouri ocupate de 13 com­panii din IT şi automotive, cele mai multe multinaţionale. Investiţia făcută în Palas Campus a fost de peste 120 de milioane de euro, imobilul fiind în acest moment cea mai mare clădire de birouri din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO