Business Construct

Dorin Ştefan, turn „SF“ în Taiwan

Dorin Ştefan, turn „SF“ în Taiwan
03.01.2011, 23:57 449

Arhitectul român Dorin Ştefan, care a proiectat în Bucureşticlădiri precum Opera Center de la Eroilor sau turnul Euro Tower depe strada Barbu Văcărescu, a câştigat concursul pentru proiectareaunui turn cu o înălţime de peste 300 de metri în Taichung, celde-al treilea oraş ca mărime din Taiwan, care ar urma să devină în2014 cea mai înaltă clădire din oraşul asiatic.

Designul propus de biroul de arhitectură condus de Dorin Ştefana fost ales dintr-o listă de 237 de proiecte ale unor arhitecţi din25 de ţări, iar "pe lângă şansa de a proiecta turnul, Dorin Ştefana câştigat şi un premiu de 125.000 de dolari", potrivit publicaţieiearth-times.org.

Din juriul care a ales proiectul câştigător au făcut partearhitecţi taiwanezi, americani, britanici şi japonezi care aucaracterizat proiectul lui Dorin Ştefan "atât modern, cât şielegant".

Pe poziţiile doi şi trei s-au aflat echipe de arhitecţi dinMarea Britanie şi Spania. Turnul de birouri ar urma să cuprindă uncentru de observare, un restaurant şi spaţii de birouri, lucrărilefiind programate să înceapă în 2012 şi să dureze doi ani,finanţarea pentru acest proiect fiind asigurată de municipalitateaoraşului Taichung, localitate cu peste un milion de locuitori.

Cea mai înaltă clădire de birouri din Taiwan este Taipei 101,situată în capitala ţării, care măsoară 508 metri.

Dorin Ştefan alături de Vladimir Arsene sunt consideraţi dreptcei mai reputaţi arhitecţi români, care au realizat numeroase dinimobilele din Bucureşti construite în ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO