Business Construct

Cum au ajuns demisolurile blocurilor să fie vândute ca locuinţe?

Cum au ajuns demisolurile blocurilor să fie vândute ca...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.02.2023, 00:07 1696

Nivelul de trai şi disponibilitatea redusă a terenurilor ample, corelate cu densitatea urbană tot mai mare au transformat în ultimii ani în obişnuinţă tranzacţionarea de locuinţe aflate la demisolul blocurilor. Alegerea dezvoltatorilor de a construi locuinţe la demisol este stimulată de faptul că, deşi aceste apartamente vin cu câteva dezavantaje, îşi găsesc totuşi cumpărători.

„E firesc să se construiască locuinţe la demisol în aceste condiţii. Ele au de regulă un preţ mai mic pentru că există o serie de inconvenienţe – lipsa priveliştii, imposibilitatea asigurării balcoanelor/ logiilor, zgomotul stradal – însă asta nu înseamnă că aceste tipuri de locuinţe nu trebuie să asigure condiţiile minime de calitate“, spune Dragoş Zaharia, proprietarul firmei de construcţii Ortogonal Construct.

Cum geamurile nu pot avea o înălţime foarte mare, lumina naturală care pătrunde în aceste spaţii este mult mai redusă decât la etajele superioare.

„Din punct de vedere structural însă, spaţiile de la demisol sunt mai sigure decât cele de la etaj. De cele mai multe ori, sunt mai mulţi pereţi de beton armat la nivelul demisolului decât în zona de suprastructură“, spune inginerul proiectant Alexandru Olaru, director general la Selfconsulting.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO