Business Construct

Cum arată birourile de 250.000 de euro ale Skanska din Bucureşti

Cum arată birourile Skanska Bucureşti

Cum arată birourile Skanska Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu

18.02.2016, 18:40 1461

Skanska România şi-a deschis oficial birourile din Green Court Bucharest, după o investiţie de 250.000 euro. Bugetul de design al birourilor acoperă costurile arhitecţilor, amenajarea şi finisajele de ultimă generaţie, mobilierul, decoraţiunile şi echipamentul IT. În birourile Skanska lucrează aproape 25 de angajaţi, atât din departamentele de dezvoltare, cât şi din construcţii. În funcţie de nevoi, angajaţii pot opta pentru lucrul la birou sau în afara lui.

Focusul arhitecţilor în creionarea conceptului de design a fost pe oamenii care lucrează în aceste birouri. Au dezvoltat un birou functional cu un design care oferă un mediu de lucru sănătos şi relaxant. în ansamblul său, spaţiul are un caracter unitar, reflectând ideea de unitate în diversitate. Este deschis şi inovator, dar şi imprevizibil prin descoperirea graduală a unor elemente de design realizate din elemente comune, cărora li s-a conferit rangul de obiecte decorative.

“Spaţiul are un caracter puternic reprezentat prin multitudinea de texturi, forme şi elemente de design specifice, fiind un mix de componente moderne, în contrast cu materiale primare. Astfel, în amenajare, s-au folosit ca elemente de design mai multe materiale de construcţii comune, precum lemn, vată minerală, plasă de sârmă şi chiar tuburi de copex sau izolaţie din cauciuc elastomeric. Acestea sunt astfel amplasate şi integrate în design încât sunt transformate în elemente decorative de impact, care rezumă ideea de baza a conceptului: unitate în diversitate”, au afirmat reprezentanţii firmei de arhitectură Prographic.

În birourile Skanska a fost implementat conceptul de Activity Based Workplace care stimulează cooperarea şi interacţiunea dintre oameni, printr-un mix de spaţii deschise şi zone informale.  “Prin conceptul de Activity Based Workplace spaţiul deschis are un caracter liberal, fiecare are libertatea de a lucra în alt loc în fiecare zi. Acest lucru încurajează munca în echipă şi comunicarea dintre noi, lucrând unii lângă alţii, indiferent de poziţia pe care o ocupăm în companie”, a afirmat Richard Burleigh, Preşedinte Skanska Construction Romania.

Green Court Bucharest, primul proiect local al Grupului Skanska în România este o investiţie de  98.7 milioane euro, pentru toate cele trei clădiri: 35 milioane Euro pentru Clădirea A, 34.7 milioane euro pentru Clădirea B şi 29 milioane euro pentru Clădirea C. Clădirea A este închiriată în întregime, având printre chiriaşi companiile  Schneider Electric Romania, Orange Romania, LS Travel Romania (1 Minute concept) şi Corporate Management Events (Best Chef).  Clădirea B are un grad de ocupare de 97%, oferit de chiriaşii Sanofi Romania, RINF Outsourcing Solutions şi Adecco Romania. Clădirea C va fi finalizată în iunie 2016. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO