Business Construct

CTP Invest, 100 mil. in proiecte industriale

CTP Invest, 100 mil. in proiecte industriale
20.12.2007, 15:08 112

CTP Invest Romania, subsidiara locala a dezvoltatorului ceh de spatii industriale si de birouri, va dezvolta in urmatorii cinci ani circa un milion mp de spatii industriale, primele trei proiecte, cu o suprafata totala de 82.000 mp, fiind in derulare.
"Intentionam sa dezvoltam un milion de metri patrati de spatii industriale pe piata romaneasca, avand in vedere ca am achizitionat deja 60 de hectare de teren pe care vom dezvolta primele proiecte si suntem in cautare de alte terenuri pe piata romaneasca", a declarat Laurentiu Catalin Hanu (foto), business development manager in cadrul CTP Invest.
Primele trei proiecte ale companiei vor fi dezvoltate la Bors, judetul Bihor, la Pitesti si in judetul Cluj si vor avea o suprafata de 82.000 mp, urmand sa fie finalizate in urmatorii doi ani, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro. Cea mai mare dintre cele trei investitii va fi realizata la Cluj, unde compania va investi 50 de milioane de euro, insa reprezentantii CTP Invest nu au oferit detalii despre proiect. La Bors, CTP Invest are un teren de sapte hectare, care a fost concesionat de la autoritatile locale, unde va construi patru cladiri cu o suprafata totala de circa 34.000 de metri patrati, in care va investi 19,5 milioane de euro.
CTP Invest a cumparat la Pitesti un teren de peste 24 de hectare, unde va dezvolta un proiect de 107.000 metri patrati, investitia fiind estimata la peste 18 milioane euro. Prima faza a proiectului va cuprinde 31.000 de metri patrati.
"Proiectele CTP Invest vor viza in special segmentul industrial, care este slab reprezentat pe piata romaneasca. Vom investi in principal in orasele din provincie, pentru ca nu credem in capacitatea pietei din Capitala de a se dezvolta in sectorul industrial, pentru ca Bucurestiul este adresat mai mult serviciilor", a precizat Hanu.
Compania a investit pana in prezent 4,5 mil. euro, pentru achizitia de terenuri in Romania, alte orase vizate fiind Craiova, Constanta si Iasi.
CTP Invest, cu sediul central in Cehia, este inregistrata in Olanda si este detinuta de doi oameni de afaceri olandezi, Remon Vos si Eddy Maas. Dezvoltatorul are un portofoliu de peste 1,2 milioane mp de proprietati
construite si 6,5 milioane mp de terenuri si detine active cu o valoare totala de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO