Business Construct

Constructorul german Geiger, business în scădere în 2022: cifra de afaceri a ajuns la 224 mil. lei

Constructorul german Geiger, business în scădere în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.06.2023, 00:06 111

Scăderea cifrei de afaceri vine după un an în care companiile din construcţii au invocat frecvent scumpiri ale materiilor prime şi ale materialelor cu care lucrează, alături de creşterile de preţ ale energiei şi de veşnica problemă a forţei de muncă.

Constructorul Geiger Transilvania, cu acţionariat german, şi-a redus cifra de afaceri cu 5% în 2022, coborând astfel la 224 de milioane de lei, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul însă s-a majorat cu 40%, până la 25,4 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi s-a redus cu opt, până la 426.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

Scăderea cifrei de afaceri vine după un an în care companiile din construcţii au invocat frecvent scumpiri ale materiilor prime şi ale materialelor cu care lucrează, alături de creşterile de preţ ale energiei şi de veşnica pro­blemă a forţei de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO