Business Construct

Cine vinde 300 de apartamente în Asmita Gardens?

27.03.2011, 23:40 112

Echipa de vânzări a proiectului de locuinţe Asmita Gardens dinBucureşti, format din aproape 800 de apartamente, şi-a încetatactivitatea, deşi aproape jumătate din locuinţe sunt încă nevânduteîn cele şapte blocuri turn ridicate pe Splaiul Unirii, în zonaMihai Bravu.
Proiectul, dezvoltat de compania Asmita din India şi un fond deinvestiţii britanic, este printre cele mai mari din Bucureşti, iarpână în prezent au fost vândute circa 420 de apartamente.

Atena Ţiplic, care ocupa poziţia de sales manager, alături de alţitrei reprezentanţi de vânzări şi o asistentă au părăsit proiectulpentru a fonda un business propriu.
Deşi proiectul rezidenţial a fost dat în folosinţă de mai bine deun an, unele familii mutate mai au încă probleme cu utilităţile, încondiţiile în care dezvoltatorul are un litigiu mai vechi cu firmade construcţii Strabag, antreprenorul proiectului, ca urmare a unorpresupuse datorii neachitate.

De altfel, Strabag a obţinut în toamnă o decizie a TribunaluluiBucureşti prin care Asmita ar fi trebuit să plătească 24,4 mil. lei(5,8 mil. euro) în contul unor lucrări efectuate, precum şi suma de10,8 mil. lei (2,5 mil. euro) drept penalităţi de întârziere.

În urmă cu două săptămâni însă, aceeaşi instanţă a admis acţiuneaîn anulare introdusă de către Asmita, anulând astfel sentinţapronunţată în luna septembrie a anului trecut, potrivit datelor depe site-ul Tribunalului Bucureşti.
Asmita a fost reprezentată în acest caz de avocaţii firmei NNDKP,în timp ce Strabag a lucrat cu firma Dragne şi Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO