Cine vinde 300 de apartamente în Asmita Gardens?

Ziarul Financiar 27.03.2011

Echipa de vânzări a proiectului de locuinţe Asmita Gardens din Bucureşti, format din aproape 800 de apartamente, şi-a încetat activitatea, deşi aproape jumătate din locuinţe sunt încă nevândute în cele şapte blocuri turn ridicate pe Splaiul Unirii, în zona Mihai Bravu.
Proiectul, dezvoltat de compania Asmita din India şi un fond de investiţii britanic, este printre cele mai mari din Bucureşti, iar până în prezent au fost vândute circa 420 de apartamente.

Atena Ţiplic, care ocupa poziţia de sales manager, alături de alţi trei reprezentanţi de vânzări şi o asistentă au părăsit proiectul pentru a fonda un business propriu.
Deşi proiectul rezidenţial a fost dat în folosinţă de mai bine de un an, unele familii mutate mai au încă probleme cu utilităţile, în condiţiile în care dezvoltatorul are un litigiu mai vechi cu firma de construcţii Strabag, antreprenorul proiectului, ca urmare a unor presupuse datorii neachitate.

De altfel, Strabag a obţinut în toamnă o decizie a Tribunalului Bucureşti prin care Asmita ar fi trebuit să plătească 24,4 mil. lei (5,8 mil. euro) în contul unor lucrări efectuate, precum şi suma de 10,8 mil. lei (2,5 mil. euro) drept penalităţi de întârziere.

În urmă cu două săptămâni însă, aceeaşi instanţă a admis acţiunea în anulare introdusă de către Asmita, anulând astfel sentinţa pronunţată în luna septembrie a anului trecut, potrivit datelor de pe site-ul Tribunalului Bucureşti.
Asmita a fost reprezentată în acest caz de avocaţii firmei NNDKP, în timp ce Strabag a lucrat cu firma Dragne şi Asociaţii.