Business Construct

Ce atrage investitorii pe Calea Victoriei şi îi ţine la distanţă de Unirii?

Ce atrage investitorii pe Calea Victoriei şi îi ţine...

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2023, 08:20 2486

Terenurile disponibile, povestea din spatele vilelor elegante, Palatul Regal şi Ateneul alături de zilele fără maşini pe Calea Victoriei sunt câteva dintre punctele de atracţie pentru investitorii care au ales această zonă a Capitalei, în timp ce Unirii se poate lăuda cu doar două noi clădiri de birouri, un hotel şi o platformă abandonată în cazul Esplanadei. „Calea Victoriei şi zonele imediat adiacente au atras investiţii semnificative şi pe segmentul de birouri. Peste 150 mil. euro au fost investiţi în ultimii ani în construcţia de proiecte de birouri în zonă, cele mai importante proiecte fiind Dacia One, H Victoriei 109, Millo Offices, Mendeleev Office 5 Offices şi Tandem. Toate acestea se traduc într-un trafic pietonal ridicat, format inclusiv din persoane cu venituri peste medie”, a spus Ionuţ Petcu, managing partner commercial division în cadrul companiei de consultanţă imobiliară SVN România. Calea Victoriei este tradiţional artera de promenadă a oraşului, deşi Bulevardul Unirii se dorea a fi „Champs-Élysées”.

Arhitectural - pe Calea Victoriei se află cele mai impozante palate din Bucureşti, dar Unirii se poate lăuda cu spectacolul de lumini de la fântâni. Dar traficul pietonal este cel important, iar potrivit consultanţilor la Unirii acesta lipseşte, dar pe Calea Victoriei a dus la dezvoltarea HoReCa.

Recent retailerul Mega Image a închis magazinul de la parterul centrului comercial Unirea Shopping Center, iar decizia reţelei a venit după ce în ultimii ani acest centru comercial a pierdut, rând pe rând, mai mulţi dintre chiriaşii săi mari, în frunte cu Zara şi Bershka. Scăderea traficului pietonal din zonă, mai ales în 2020 şi 2021, şi implicit a vânzărilor retailerilor au fost principalele motive ce au dus la aceste decizii, conform ZF.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO