Business Construct

Bergerat Monnoyeur: Două din trei utilaje pentru construcţii sunt cumpărate cu fonduri europene

Bergerat Monnoyeur: Două din trei utilaje pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.11.2023, 00:07 1701

Piaţa utilajelor pentru con­strucţii, estimată la o valoare de 500-600 de milioane de euro, a crescut în acest an şi se apropie de un nou record, susţinerea venind în principal din partea programelor europene care finanţează lucrări de infrastructură.

„La finalul celui de-al treilea trimestru al anului, se vânduseră 2.806 echipamente pentru construcţii în România. Dacă excludem însă subvenţiile europene, piaţa ar fi la doar circa 1.000 de utilaje. Subvenţiile europene au un impact major asupra pieţei noastre. Practic, două din trei utilaje vândute pentru construcţii în 2023 au fost achiziţionate pe baza subvenţiilor europene, ceea ce reprezintă o pondere de 60%. În 2022, ponderea a fost de 33%“, a spus Liviu Neagu, CEO al distribuitorului de echipa­mente Bergerat Monnoyeur pentru România şi Republica Moldova.

Bergerat Monnoyeur este distribuitor exclusiv pe piaţa locală a echipamentelor Caterpillar.

Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, iar pentru acest an estimează atingerea pragului de 150 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO