Business Construct

Becali va putea prelua in mod direct Arcom in septembrie

30.08.2007, 17:36 18

Omul de afaceri George Becali, patronul echipei Steaua, va putea controla in mod direct intre 50-60% din actiunile Arcom in luna septembrie, cand actionarii companiei au convocat o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), pentru a modifica actul constitutiv al societatii, potrivit reprezentantilor companiei.
Astfel, una dintre propunerile pentru AGEA este de a renunta la dreptul de preemptiune al actualilor actionari, pentru ca actiunile sa poata fi vandute liber. Daca aceasta propunere va fi votata de actionari, Becali va controla in mod direct compania. Decizia de a putea vinde in mod liber actiunile incepand cu 7 septembrie va da posibilitatea actualilor actionari sa inregistreze oficial in Registrul Actionarilor participatiile pe care le detin indirect in prezent, potrivit reprezentantilor Arcom. Becali si-a dublat in ultima luna participatia directa, pana la 5.000 de actiuni, circa 1,4%, din total si face parte dintre actionarii care vor participa la AGEA care va avea loc pe 7 septembrie. In prezent, cel mai mare actionar direct al Arcom este SIF Muntenia care detine circa 20%, in timp ce compania de constructii Somaco detine indirect circa 10%, potrivit ultimelor informatii obtinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO