Business Construct

Achizitie: Romproiect, preluata de canadieni

27.10.2008, 15:10 79

Grupul canadian SNC-Lavalin, cu afaceri anuale de 6,7 miliarde de dolari, a preluat compania de inginerie Romproiect si urmeaza sa finalizeze achizitia altei firme cu acelasi profil.
Reprezentantii grupului canadian nu au oferit detalii cu privire la valoarea celor doua tranzactii.
Cele doua companii romanesti vor oferi SNC-Lavalin o pozitie mai puternica pe piata din Romania si Europa de Est, potrivit grupului.
"Aceste doua achizitii se incadreaza in strategia noastra de a ne dezvolta expertiza tehnica si acoperirea geografica in regiuni cu un deosebit potential de crestere", a afirmat Pierre Duhaime, vicepresedinte executiv al grupului.
SNC-Lavalin deruleaza, in prezent, mai multe proiecte in Romania si Europa si s-a aflat printre companiile care au achizitionat documentele de participare la licitatia pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda. Autoritatile au selectat insa alte companii pentru derularea proiectului.
Grupul canadian are reprezentante in 36 de tari si deruleaza proiecte in aproximativ 100 de state.
Romproiect are activitati de arhitectura, proiectare, consultanta, management de proiect pentru constructii civile, industriale si imbunatatiri funciare. Printre proiectele actuale ale companiei se numara retelele de centre comerciale Euromall - Pitesti si Galati -, Galleria - Buzau, Piatra-Neamt si Suceava -, hoteluri - Palas, Union - si ansambluri rezidentiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO