Burse - Fonduri mutuale

ZF Piaţa de capital 2023. Cristian Tudorescu, Investors Club: Dacă în 3-5 ani nu ajungem a doua Bursă ca mărime din regiune, înseamnă că vom fi ratat oportunitatea

ZF Piaţa de capital 2023. Cristian Tudorescu, Investors...

Autor: Valeriu Dănilă

10.10.2023, 00:02 3160

Cristian Tudorescu, analist, investitor şi cofondator al Investors Club, se arată optimist cu privire la viitorul pieţei de capital din România. Acesta consideră că ţara noastră ar trebui să se situeze imediat sub Polonia în câţiva ani în ceea ce priveşte lichiditatea pe Bursă.

„Acum 15-20 de ani lichiditatea de la Bucureşti era sub Ungaria şi Cehia, cred că şi Croaţia era mai sus, iar Polonia cu o lichiditate de 20-30 de ori mai mare ca medie zilnică. După 15 ani, sau mai mult, suntem undeva în apropierea Ungariei şi Cehiei. Noi ar trebui să ajungem a doua piaţă din regiune ca mărime după Polonia, respectând nişte proporţii de PIB şi capitalizare”, a declarat Cristian Tudorescu în cadrul conferinţei ZF Piaţa de capital 2023.

Cofondatorul Investors Club a explicat că piaţa de capital din România are câteva avantaje faţă de cea maghiară, dar că acestea trebuie valorifcate într-un timp relativ scurt, altfel se pot pierde.

„În acest moment suntem la luptă cu Ungaria, la lichiditate începem să ne comparăm cu ei şi avantajul pieţei noastre este diversitatea, nu este o concentrare de 80%-90% pe cinci-şaşe emitenţi. Ai mai multe variante din care să alegi. Dacă noi ca piaţă nu ajungem în trei-cinci ani a doua ca mărime din regiune, înseamnă că vom fi ratat oportunitatea. Presupunând că vom avea Contrapartea centrală în câteva luni, că vor mai fi şi alte listări de nivel mai mic, ar trebui să fim în câţiva ani a doua piaţă din regiune”, conchide Cristian Tudorescu.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO