Burse - Fonduri mutuale

Voicu Oprean, AROBS: Urmează să ne listăm pe segmentul principal până la finalul anului. Vrem să efectăm patru achiziţii şi luăm în calcul un credit bancar sau o emisiune de obligaţiuni

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Voicu Oprean, AROBS: Urmează să ne listăm pe segmentul...

Autor: Eduard Ivanovici

17.03.2022, 12:53 238

AROBS Transilvania, companie care a încheiat toamna trecută cel mai mare plasament privat de acţiuni de la bursa locală, inclusă de săptămâna viitoare în componenţa indicelui BETAeRO, plănuieşte să se listeze până la final de 2022 pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, spune CEO-ul Voicu Oprean în timpul ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

„Modelul nostru de tranzacţii este să lăsăm antreprenorul să se desfăşoare în companie şi să creştem singeriile pe care le avem împreună cu grupul principal, fiind mai performanţi şi aducând plus-valoare (...) Urmează până la sfârşitul anului o listare pe segmentul principal; probabil este mult mai simplu să îi dovedeşti unui investitor instituţional că respecţi anumite criterii pe care el şi le doreşte sau mai degrabă să te pregăteşti foarte mult pe margine şi să faci un sprint scurt. Pentru noi, businessul este un maraton, am pornit deja de 24 de ani şi preferăm să facem lucrurile secvenţial şi într-un mod mai uşor nouă”, a declarat CEO-ul.

Ce planuri are societatea cu 900 de lei capitalizare cu banii recent atraşi de la investitori?

„Directorul financiar are o problemă cu acest lucru pentru că vrea să aibă profit din aceşti bani. Am realizat o tranzacţie în luna decembrie a unei firme foarte asemănătoare cu a noastră, care este deja de 30 de ani în piaţă. Urmează şi alte tranzacţii, mai exact patru. S-ar putea sau nu să iasă, cum am scris şi în prospectul pentru investitori, există o rată de succes a acestor tranzacţii. Vom veni cu date probabil în următoarea perioadă.”

Între timp, compania de IT intenţioneză să atragă o nouă serie de finanţări.

„În afară de cei 15 milioane de euro de la investitori, mai avem în plan o suplimentare, probabil prin credite bancare sau o emisiune de obligaţiuni. Rămâne să vedem după listarea pe segmentul principal. Dorim să investim undeva la dublul sumei ridicate de la investitori în achiziţii şi atragerea de noi companii în structura noastră”, adaugă Voicu Oprean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO