Burse - Fonduri mutuale

Visual Fan, compania din spatele brandului Allview a anunţat un profit net de 2 mil. lei şi afaceri de 44,9 mil. lei în primul semestru din 2023. CEO: „Evoluţia pieţei de electronice şi a industriei din care facem parte a avut o tendinţă de scădere semnificativă”

Visual Fan, compania din spatele brandului Allview a...

Autor: Tibi Oprea

12.09.2023, 11:04 263

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW), compania din spatele brandului Allview, a anunţat un profit net consolidat de 2 mil. lei în primele şase luni din 2023, în scădere 44,8% comparativ cu rezultatul net din S1/2022, la afaceri de 44,9 mil. lei, cu 11% mai mici, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Evoluţia pieţei de electronice şi a industriei din care facem parte a avut o tendinţă de scădere semnificativă în ceea ce priveşte volumul cererii, marja de profitabilitate şi puterea de cumpărare a clienţilor finali, cifrele realizate în primul semestru al anului 2023 reflectă toate aceste evenimente care se manifestă la nivel global şi care ne impactează pe fiecare dintre noi”, se arată în mesajul CEO-ului către acţionari.

Marja profitului net a scăzut de la 7,29% în S1/2022 şi 7,16% în S1/2021, la 4,53% în S1/2023. La nivel individual, profitul net a fost de 1 mil. lei, în scădere cu 39,4% de la an la an, iar afacerile au fost de 33,9 mil. lei, minus 10,3%.

Compania a anunţat în martie că a încheiat unparteneriat pentru proiecte comune de tip EPC  (Engineering, Procurement, and Construction) împreună cu Waldevar Energy, semnând şi implementând un prim contract pentru construcţia unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 8,59 MW.

Totodată, în august 2023 compania a demarat proiectul de construcţie a centralelor fotovoltaice pentru Compania de Apă Arad prin semnarea unui contract pentru construcţia a două centrale fotovoltaice cu o putere totală de 799,5 kWp.

„Pe lângă aceste două proiecte de mai sus,  am încheiat contracte de construcţii centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 7 MW, care sunt în diferite stadii de implementare, iar cifra de afaceri şi profitul aferente acestor proiecte se vor reflecta în situaţiile financiare din perioada următoare”, adaugă societatea.

Visual Fan are 57,3 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,82% de Florentin-Lucian Peticilă, CEO. Acţiunile ALW se tranzacţionează în urcare cu 3,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 783.920 de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO