Burse - Fonduri mutuale

Vânzări masive pe bursele externe de teama veştilor proaste din economie

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Roxana Pricop

16.10.2014, 00:00 2108

Bursele lumii continuă să evolueze sub zodia îngrijorărilor, investitorii temându-se de mixul dintre inflaţia scăzută şi creşterea economică slabă. Indicele german DAX a scăzut cu 2% în şedinţa de ieri, bursa franceză s-a depreciat cu până la 2,8%, în timp ce  bursa din Milano a scăzut cu până la 3,1%. Bursa din Grecia a scăzut cu 2%. Bursele americane au deschis şedinţa de ieri în scădere puternică de până la minus 1,5% raportat de indicele S&P 500 care astfel a trecut pe minus faţă de începutul anului. Scăderile puternice de ieri pe bursele americane au loc în contextul în care datele oficiale au anunţat o scădere peste aşteptări a vânzărilor de retail în SUA. La Bucureşti, indicele BET a scăzut cu 0,7%, pe rulaje cu acţiuni în scădere de circa 6 milioane de euro.

Săptămâna trecută indicii burselor mature au raportat cel mai abrupt declin săptămânal din mai 2012. Recent, Germania şi-a revizuit în scădere estimările de creştere economică pentru anul în curs. Pe de altă parte, aurul a continuat să se aprecieze până la o cotaţie de 1.240 dolari/uncie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO