Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti a regăsit reţeta profitului

Uztel Ploieşti a regăsit reţeta profitului

Foto Shutterstock

Autor: Stefan Musgociu

12.11.2012, 00:04 361

Uztel Ploieşti (UZT), firmă aflată în reorganizare, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri în scădere cu 10%, la 40,6 milioane de lei (9,1 milioane de euro), şi un profit de 1 milion de lei (225.000 de euro), faţă de pierderi de 1,9 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Firma specializată în producţia şi repararea utilajelor petroliere a consemnat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 45,1 milioane de lei.

Veniturile din primele nouă luni ale acestui an au crescut cu aproape 4%, la 73,9 milioane de lei (16,6 milioane de euro), iar cheltuielile au scăzut uşor, cu 1%, la 72,4 milioane de lei (16,3 milioane de lei), potrivit informaţiilor transmise, vineri, de firmă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada analizată de anul trecut, Uztel Ploieşti a înregistrat venituri de 71,2 milioane de lei şi cheltuieli de 73,1 milioane de lei.

Firma este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care deţine 83,84% din acţiuni. Uztel a intrat anul trecut în insolvenţă, întrucât nu a găsit soluţii pentru a-şi stabiliza activitatea, afectată de criza economică-financiară.

Firma Euro Insol, deţinută de Remus Borza, este administrator judiciar. Euro Insol este şi administratorul judiciar în cazul procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Uztel a fost realizată în 26 august 2010 la preţul de 2,25 lei.

La această cotaţie Uztel are o capitalizare de 9,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO