Burse - Fonduri mutuale

Un nou studiu repune cea mai valoroasă companie daneză pe radarul investitorilor: Wegovy, medicamentul pentru slăbit al Novo Nordisk, a redus riscul de deces cu 18%

Un nou studiu repune cea mai valoroasă companie daneză...

Autor: Ştefan Stan

11.11.2023, 20:14 3584

Wegovy, medicamentul pentru slăbit al Novo Nordisk, a redus riscul de deces cu 18% în urma unui studiu care speră că va convinge mai multe sisteme de sănătate şi asigurători să plătească pentru acest tratament, scrie Financial Times. 

Martin Holst Lange, vicepreşedinte executiv pentru dezvoltare la Novo Nordisk, a declarat că noile date au arătat mai detaliat modul în care medicamentul este "incredibil de puternic" în combaterea riscului cardiovascular.

Lange a declarat că plătitorii vor fi interesaţi de impactul pe care medicamentul l-a avut asupra mortalităţii şi a afecţiunilor costisitoare, subliniind efectul "destul de profund" pe care l-a avut în reducerea riscului de atac de cord cu 28%.

În august, datele iniţiale ale studiului Select au făcut ca acţiunile Novo Nordisk să crească cu până la 16%, investitorii fiind entuziasmaţi de faptul că rezultatele ar putea convinge sistemele de sănătate şi asiguratorii reticenţi în a acoperi noua clasă de medicamente pentru pierderea în greutate. Wegovy are un preţ de listă în SUA de peste 1.300 de dolari pe lună.

Datele complete au fost anunţate sâmbătă la un congres al Asociaţiei Americane a Inimii şi publicate în New England Journal of Medicine.

Rezultatele au fost publicate la sfârşitul unei săptămâni în care Eli Lilly a primit aprobarea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (US Food and Drug Administration) pentru tratamentul împotriva obezităţii Zepbound, care va concura cu Wegovy, iar AstraZeneca a intrat în cursa pentru o pastilă de slăbit după un acord de parteneriat cu biotehnologia chineză Eccogene.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO