Burse - Fonduri mutuale

Turism Felix: Investim 25 mil. euro in turismul balnear

15.11.2006, 18:15 19

Compania Turism Felix si-a propus investitii de 25 mil. euro in urmatorii patru ani pe piata turismului balnear. Programul de investitii vizeaza, printre altele, amenajarea unui complex de cinci stele si modernizarea hotelului de trei stele International, ambele avand ca locatie statiunea Felix din judetul Bihor.
"Investitia pentru modernizarea acestui hotel este estimata la 11 milioane de euro, suma totala alocata proiectelor de investitii realizate pana in 2010 urmand sa fie de aproximativ 25 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Livia Oprea, director de marketing al companiei Turism Felix.
Compania se afla in negocieri cu un lant international in vederea afilierii hotelului International, in baza unui contract de franciza, unitatea urmand sa fie deschisa sub un nou brand in prima jumatate a anului viitor, mai spune Livia Oprea.
Turism Felix va amenaja in urmatorii trei ani un complex de cinci stele, care se va axa in principal pe facilitatile pentru organizarea de conferinte si pe activitatile balneare.
"Complexul va avea atat spatii de cazare, cat si un centru de conferinte, alaturi de un centru spa si wellness", spune reprezentanta Turism Felix, care afirma ca valoarea investitiei va fi determinata in urma unui studiu de fezabilitate.
Compania a demarat inca din 2002 un program de investitii pentru modernizarea unor hoteluri pe care le detine. Anul trecut compania a incheiat procesul de modernizare a hotelurilor de trei stele Nufarul si Termal, urmand ca in acest an sa fie incheiat procesul de modernizare si extindere a hotelului International, care ar urma sa treaca la patru stele.
Turism Felix detine hotelurile de trei stele International, Nufarul si Termal, unitatile de doua stele Lotus, Poienita, Somes, Mures si Unirea, precum si Felix si Poiana, de o stea. In afara de acestea, societatea are in patrimoniu sase baze de tratament aferente hotelurilor.
Compania a inregistrat in primele noua luni venituri de 8,8 mil. euro, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2005.
Principalul actionar al firmei este SIF Transilvania, cu 74,26%, alt actionar important fiind SIF Oltenia, cu 11,49%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 39,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO