Burse - Fonduri mutuale

Turism Felix aşteaptă un profit de două ori mai mic în 2011

Autor: Adrian Cojocar

21.04.2011, 23:31 72

Compania hotelieră Turism Felix (simbol bursier TUFE) dinjudeţul Bihor şi-a bugetat pentru acest an un profit brut de 3 mil.lei, de două ori mai redus faţă de câştigul realizat în 2010, cares-a cifrat la 6 mil. lei. Veniturile totale ale societăţii suntestimate să se reducă anul acesta cu 6,6%, până la 45,3 mil. lei.Compania nu va aloca dividende în acest an, profitul de anul trecutcare a fost repartizat pentru rezervele societăţii.

Turism Felix şi-a programat pentru acest an investiţii totale învaloare de 2,4 mil. lei pentru modernizarea complexelor de turismpe care le gestionează. Compania prognozează o scădere a număruluide turişti cu 3,7% faţă de anul precedent însă compania spune că aucrescut numărul de turişti pentru serviciile de tratament careprovin din relaţiile cu agenţiile de turism.

Turism Felix este controlată de SIF Transilvania, care deţine63,2% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 16,9% din acţiuni.Preşedintele SIF Transilvania Mihai Fercală a fost reales deacţionar în funcţia de preşedinte al Turism Felix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO