Burse - Fonduri mutuale

Turism Felix acorda actiuni gratuite

12.03.2007, 18:15 21

Societatea Turism Felix din Baile Felix, principalul jucator de pe piata turismului balnear, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 24,8 mil. lei (7,36 mil. euro), prin incorporarea primei de emisiune de la oferta publica primara derulata in vara anului trecut si a unei parti din rezerva aferenta profitului pe 2005, conform Rasdaq.
Fiecare actionar inregistrat la data de 12 mai ar urma sa primeasca in mod gratuit o actiune noua pentru fiecare actiune veche detinuta. Majorarea ar dubla capitalul social al Turism Felix, care ar ajunge la 49,6 milioane de lei (14,7 milioane de euro) in urma acestei operatiuni.
Turism Felix a strans 8 milioane de euro prin intermediul ofertei de anul trecut, investitorii subscriind circa doua treimi din actiunile scoase la vanzare de companie. Cea mai mare parte a actiunilor au fost cumparate de cele cinci SIF-uri. Potrivit conducerii societatii, banii atrasi in cadrul ofertei urmau sa fie utilizati pentru a realiza investitiile planificate in urmatorii ani.
Compania si-a propus investitii de 25 de milioane de euro in urmatorii patru ani, programul de investitii vizand, printre altele, amenajarea unui complex de cinci stele si modernizarea hotelului de trei stele International.
Turism Felix este controlata de SIF Transilvania, care intentioneaza sa fuzioneze in urmatorii ani cu alte societati din turismul balnear, pentru a transforma compania intr-un holding de tip "spa" care sa nu vizeze doar turismul balnear, ci sa includa si turismul de lux, cu centre de relaxare si profilaxie pentru turisti, nu doar pentru pacienti.
Bursa de Valori a aprobat la finalul lunii trecute listarea Turism Felix la Categoria a II-a a BVB, societatea nereusind sa indeplineasca criteriile necesare admiterii la tranzactionare la prima categorie.
Actiunile societatii ar urma sa fie tranzactionate la Bursa dupa finalizarea transferului registrului actionarilor companiei la Depozitarul Central si a celorlalte formalitati in vederea transferului titlurilor de pe RASDAQ pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO