Burse - Fonduri mutuale

Tudor: Voi fi investitorul din conducerea SIF Oltenia

Tudor: Voi fi investitorul din conducerea SIF Oltenia

Autor: Roxana Pricop

08.09.2011, 00:03 1023

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat numirea lui Dumitru Tudor (foto) şi a Aninei Radu în funcţia de administratori provizorii ai SIF Oltenia (SIF5).

Cei doi îi înlocuiesc în funcţie pe Florin Teodor Buzatu şi pe Carmen Popescu acuzaţi de nereguli şi trimişi în judecată. Revocarea din funcţie a lui Buzatu a avut loc ca urmare a unui raport întocmit de controlul intern al SIF5 din care reiese că acesta a favorizat încheierea unor contracte între societăţi deţinute de membri ai familiei sale şi firme controlate de SIF, prin care companiile din urmă au fost prejudiciate. Popescu a fost trimisă în judecată alături de fostul preşedinte al CA şi director general al SIF Oltenia Dinel Staicu într-un dosar privind fraudarea Transgaz Mediaş (TGN).

"Voi fi investitorul din Consiliul de Administraţie al societăţii şi voi sprijini interesele investitorilor. Vreau de asemenea să candidez pentru un mandat «plin» în Consiliu atunci când vor avea loc alegeri", a spus Dumitru Tudor.

Până la convocarea primei Adunări Generale a Acţionarilor, omul de afaceri Dumitru Tudor, unul dintre cei mai puternici investitori locali de pe Bursă, va face parte din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia alături de Tudor Ciurezu (preşedinte), Vasile Şalapa, Gheorghe Blidaru, Lucian Buşe, Petre Ghibu şi Anina Radu.

Omul de afaceri Dumitru Tudor a plătit anul trecut peste 10,4 mil. lei pentru a prelua de la SIF Oltenia şi de la alţi investitori pachetul de control al Vidraru Curtea de Argeş (VIRU), una dintre cele mai importante companii de închiriere a spaţiilor comerciale din Curtea de Argeş.

SIF Oltenia este cea mai mare dintre cele cinci Societăţi de Investiţii Financiare cu active în gestiune de 1,675 mld. lei. Pe Bursă valoarea SIF5 este de 556,9 milioane de lei, calculată la ultimul preţ din şedinţa de ieri de 1,01 lei/titlu, în creştere cu 5,2% faţă de şedinţa anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO