Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţii de 300.000 lei cu cel mai mare fond mutual

Tranzacţii de 300.000 lei cu cel mai mare fond mutual

Autor: Roxana Pricop

08.05.2014, 00:04 270
Investitorii de pe bursă au făcut tranzacţii în valoare totală de circa 300.000 lei cu produsul structurat ce are ca activ suport unităţile emise de fondul de obligaţiuni BCR Obligaţiuni (simbol bursier EBEAMBO), în primele patru luni ale acestui an. BCR Obligaţiuni (redenumit în toamna anului trecut Erste Bond Flexible Ron) este cel mai mare fond mutual din România, cu active de 6,147 mld. lei de la un număr de peste 119.000 de persoane. Fondul investeşte în titluri de stat, obligaţiuni emise de companii şi depozite bancare.
 
Astfel că prin listarea la bursă a unui produs cu activ suport unităţile fondului investitorii de rând pot investi indirect sume mici de bani în titluri de stat şi obligaţiuni corporative. Cel mai recent preţ al unui certificat EBEAMBO este de 17,96 lei, potrivit cotaţiei de pe bursă din 7 mai, în scădere cu circa 1% faţă de preţul din şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO