Burse - Fonduri mutuale

Tranzactie surpriza cu 15% din RRC. Verestoy s-a inteles cu kazahii

15.02.2010, 23:08 33

Un grup de investitori a vandut 15,7% din actiunile RompetrolRafinare (RRC), pentru 60 mil. euro, tranzactiile derulandu-se inafara ofertei de preluare pe care grupul Rompetrol si kazahii de laKazMunaiGaz au lansat-o ieri.

Grupul Rompetrol a fost raportat ieri drept cumparator pentru unpachet de 6,5% din RRC, tranzactiile derulandu-se prin intermediulfirmei de brokeraj Eastern Securities, controlata de familiasenatorului UDMR Attila Verestoy, care detinea un pachetsemnificativ de actiuni RRC. Surse din piata afirma ca si celelalteactiuni au fost cumparate de kazahi, desi pana la inchidereaeditiei nu aparusera alte raportari. In urma acestor tranzactii,kazahii au ajuns la aproape 92% din RRC. Daca trec de 95% in urmaofertei, ei pot delista compania. Tranzactiile s-au derulat lapretul de 0,075 lei/actiune, cu 1,2% peste pretul oferit de kazahiin oferta de preluare care vizeaza 24% din actiunile RRC. Kazahiisunt obligati acum sa majoreze oferta de 0,0741 la 0,075lei/actiune. Printre investitorii care au vandut ieri se regasescsi SIF Oltenia, dar si straini. Fondul american Artio Globaldetinea 2,34% din RRC, iar doua fonduri ale ING aveau peste0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO