Burse - Fonduri mutuale

Transgaz Mediaş a pierdut 55 de milioane de euro pe Bursă

Transgaz Mediaş a pierdut 55 de milioane de euro pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

02.05.2011, 23:59 1850

Acţiunile companiei de transport al gazelor naturale TransgazMediaş (TGN) au pierdut 7% în şedinţa de tranzacţionare de ieri,după ce Ministerul Economiei, acţionarul majoritar, a respinspropunerea de distribuire a unor dividende record de 338,7 mil. lei(83 mil. euro). Capitalizarea companiei s-a redus cu 55 mil. euro,la 727 mil. euro.

"Investitorii au fost vădit deranjaţi de acest lucru(respingerea propunerii de dividend - n.r.), deoarece politica dedividend a Transgaz era până acum una relativ previzibilă, iaracţiunile erau încadrate în categoria celor defensive, fiindpreferate pentru investiţii pe termen lung", a declarat DarieMoldovan, director de operaţiuni al Broker Cluj, citat deMediafax.

Ministerul şi-a motivat decizia prin faptul că Transgaz arenevoie de bani pentru finanţarea investiţiilor asumate de Româniaîn proiectul gazoductului Nabucco. Teoretic, când în companie rămânmai mulţi bani pentru investiţii, acest lucru ar trebui să fiepozitiv pentru evoluţia pe termen lung a companiei. Investitorii auînsă nevoie de cash şi au solicitat insistent dividende în acestan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO