Burse - Fonduri mutuale

Titlurile Băncii Transilvania au coborât uşor în debutul şedinţei după anunţul demisiei lui Rekkers de la conducerea băncii

Titlurile Băncii Transilvania au coborât uşor în debutul şedinţei după anunţul demisiei lui Rekkers de la conducerea băncii
20.01.2012, 11:12 187

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,37% la deschiderea şedinţei de vineri, într-o piaţă în care acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au menţinut pe linia descendentă din precedentele două zile şi au scăzut cu 0,66%.

Brokerii cred că demisia directorului general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, anunţată vineri de bancă, influenţează marginal preţul acţiunilor. Argumentele prezentate de brokeri sunt volumul mic de acţiuni tranzacţionate, variaţia uşoară a cotaţiei şi scăderile uşoare înregistrate în precedentele două zile. În şedinţele de miercuri şi joi, titlurile băncii au coborât cumulat cu 2%.

"Influenţa poate fi foarte mică, pentru că nu este clar de ce a demisionat, iar ca investitor cu acces limitat la informaţii nu poţi evalua stiuaţia", a declarat pentru Mediafax Darie Moldovan, specialist produse noi şi market-making în cadrul SSIF Broker (BRK).

La ora 10:32, titlurile băncii erau cotate la 0,9 lei, preţ cu 0,66% sub nivelul de joi. Operaţiunile cu aceste acţiuni au însumat doar 91.000 de lei.

Majoritatea acţiunilor de la BVB au deschis ziua în creştere uşoară, astfel că indicele BET, al celor mai lichide zece titluri a avansat cu 0,29%.

Pe de altă parte, acţiunile companiilor din sectorul energetic au menţinut indicele BET-NG la nivelul de joi.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,48%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO