Burse - Fonduri mutuale

Tenaris a cumpărat fabrica de echipamente din Câmpina deţinută de grupul american Cameron

Florin Pogonaru, acţionar Prodplast Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

02.03.2012, 00:05 2565

Grupul Tenaris, printre cei mai mari producători de conducte pentru foraj petrolier din lume, a cumpărat de la producătorul american de echipamente pentru industria petrolieră şi a gazelor Cameron fabrica de la Câmpina, una din cele două unităţi de producţie operate de americani în România.

Fabrica de prăjini de pompare din Câmpina are o capacitate de 500.000 de bucăţi pe an şi un număr de aproximativ 60 de angajaţi. Unitatea îşi va continua activitatea, iar angajaţii se vor alătura companiei Tenaris. În România, grupul Tenaris deţine producătorul de ţevi fără sudură Silcotub Zalău, combinatul siderurgic Donasid Călăraşi şi un centru de servicii la Ploieşti. Grupul are în România aproape 1.400 de angajaţi. Tenaris Silcotub din Zalău este cel mai important producător român de ţevi din oţel fără sudură, de diametre mici, utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale. Uzina de la Zalău numără aproximativ 1.000 de angajaţi.

"Prin noua unitate de la Câmpina, Tenaris va fi pregătit să întâmpine cerinţele în creştere ale clienţilor din Europa şi Orientul Apropiat", a declarat Alejandro Levrino, directorul unei divizii a grupului Tenaris.

Grupul Tenaris a intrat pe piaţa din România în 2004 şi a planificat în intervalul 2011-2013 investiţii de 150 milioane de dolari pe piaţa locală. Grupul produce ţevi pentru industria de petrol şi gaze şi oferă şi servicii conexe pentru industria energetică. Printre clienţii Tenaris se numără producătorul de petrol, gaze şi electricitate OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO