Burse - Fonduri mutuale

Softbinator vrea să facă un profit net de 5,4 mil. lei în 2022, în urcare cu 64% faţă de 2021, la afaceri de 26,7 mil. lei, plus 40%

Softbinator vrea să facă un profit net de 5,4 mil. lei...

Autor: Tibi Oprea

15.04.2022, 00:03 280

Softbinator Technologies (CODE), companie românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea de produse inovative pe piaţă, a publicat joi raportul anual pe 2021 şi a menţinut estimările de buget pentru 2022 la nivelul din memorandumul de listare, respectiv o cifră de afaceri cumulată de 26,7 mil. lei şi un profit net de 5,4 mil. lei.

Spre comparaţie, compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri consolidată de 19,1 mil. lei şi un profit net de 3,3 mil. lei, ceea ce înseamnă că în acest an se urmăreşte o creştere cu 39,8% a afacerilor şi o creştere cu 63,6% a profitului net, potrivit calculelor realizate de ZF.

„Suntem extrem de optimişti şi nerăbdători să parcurgem ce ne rezervă 2022 şi vom depune toate eforturile să furnizăm rezultatele pe care le-am promis acţionarilor noştri în memorandumul de listare. În timp ce din activitatea curentă am generat rezultate ce exced ce ne-am propus, semnalăm faptul că structurarea plasamentului privat ca vânzare de acţiuni a condus la situaţia în care, deşi operaţiunea nu a generat profit, suma obţinută din plasament urmează a fi impozitată la cota de impozit pe profit, respectiv 16%”, notează CEO-ul Daniel Ilinca în scrisoarea către acţionari. Acesta spune că şi în considerarea acestei circumstanţe îşi menţin bugetările pentru anul în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO