Burse - Fonduri mutuale

Societatea de brokeraj Wood & Co devine market maker pentru Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la BVB

Societatea de brokeraj Wood & Co devine market maker...

Autor: Eduard Ivanovici

22.12.2022, 10:32 240

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), una dintre primele companii listate la Bursa de Valori Bucureşti şi primul dezvoltator imobiliar listat pe Piaţa Reglementată, beneficiază din 3 decembrie de servicii de market making ale emitentului oferite de societatea de brokeraj Wood & Company Financial Services, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 22 decembrie 2022, capitalizarea companiei era de 858,7 milioane de lei, după un declin de 27,4% al acţiunilor de la începutul anului, tranzacţiile ajungând la 54,7 milioane de lei.

IMP este a treia acţiune a unui emitent listat la BVB pentru care Wood & Company oferă servicii de market maker al emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe Piaţa Reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de susţinere a lichidităţii ajunge astfel la 18.

„Sperăm că proiectul nostru comun va face acţiunile Impact mai atractive pentru toţi participanţii de pe piaţă şi că vom observa în curând o creştere a volumelor tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti”, spune Josef Kohout, head of trading Praga, Wood & Company.

Impact a avut un profit de 15 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, de la 7,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2021. Cifra de afaceri – veniturile realizate din vânzarea proprietăţilor imobiliare – a urcat cu 43% la 156,3 milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO