Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania s-a desprins de pluton la profitul anuntat la patru luni

SIF Transilvania s-a desprins de pluton la profitul anuntat la patru luni

Click pentru imaginea marita

18.05.2007, 17:52 13

SIF Transilvania a inregistrat in primele patru luni ale anului un profit de 39,8 milioane de lei, resursele financiare obtinute din vanzarea pachetelor de actiuni urmand a fi investite in companiile unde societatea detine participatii.
"Vanzarea pachetelor de actiuni a insemnat pentru SIF Transilvania o crestere consistenta a profitului in aprilie. Am vandut pachete importante de actiuni pentru ca plasamentele au ajuns la maturitate si am vrut sa marcam profit. In urmatoarele luni, vom continua sa vindem si vom investi in societatile din portofoliu", spune Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania.
SIF Transilvania a incasat 7,34 milioane de lei in urma vinderii pachetului de 63,5% pe care-l detinea in cadrul societatii Scut Constanta. De asemenea, la sfarsitul lunii aprilie SIF si-a lichidat si participatia de 0,54% pe care o detinea la Banca Transilvania. In ultimele luni ale anului, SIF a mai vandut din actiunile pe care le avea in cadrul bancii.
Cu active nete in valoare de 2,02 mld. lei, SIF Transilvania a fost in primele trei luni ale acestui an cea mai profitabila dintre SIF-uri, cu un castig de 33,3 mil. lei, de circa 200 de ori mai mult ca in primul trimestru din 2006.
La sfarsitul lunii aprilie, actionarii SIF Transilvania au aprobat cu majoritate de voturi propunerea de majorare a capitalului social cu 54,6 mil. lei, la 109,2 mil. lei, ceea ce a dus la o crestere puternica a valorii de piata.
In 2007, SIF Transilvania intentioneaza sa listeze doua companii din portofoliu, Alro Brasov si Transilvania Leasing. De asemenea, SIF Transilvania va continua investitiile in actiunile listate la bursa, mizand anul acesta pe cele ale societatilor din domeniul farmaceutic si servicii financiare.
SIF Oltenia a obtinut in luna aprilie un profit de peste 31 mil. lei, activele totale ale societatii ridicandu-se la 2,3 mld. lei, in conditiile in care SIF Oltenia a inregistrat in primul trimestru un profit net de 30,5 milioane de lei, mai putin cu 28,8% in raport cu rezultatul obtinut in perioada similara a anului precedent.
In luna aprilie, SIF Muntenia a raportat un profit de 12,1 mil. lei, mai mult cu 1,4 milioane fata de luna martie. Activele nete ale societatii de investitii financiare au atins la sfarsitul lunii aprilie 1.487de milioane de lei. SIF Moldova continua lista societatilor de investitii cu rezultate in crestere, inregistrand in aprilie un profit de 8,1 milioane de lei. SIF Banat-Crisana a obtinut in primul trimestru un profit net de 5,43 milioane de lei, in scadere cu 17,3% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut. Societatea estimeaza pentru acest an un profit net de 71,22 milioane de lei, cu circa 14% sub nivelul raportat in 2006, de 83,14 milioane lei.
Rezultatele financiare ale SIF Banat-Crisana pentru luna aprilie nu sunt inca disponibile. SIF Banat-Crisana a vandut in aprilie un pachet de actiuni la Continental Hotels, companie nelistata. Valoarea tranzactiei a fost de circa 600.000 de euro.
Catalin Dobrescu, director de operatiuni la SIF Banat-Crisana, a spus ca "incercam sa facem mai putine tranzactii la inceputul anului din motive fiscale. Incercam sa vindem spre finalul anului pentru a nu plati impozit pe profit de la inceput."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO