Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia, undă verde de la ASF pentru schimbarea denumirii în „Infinity Capital Investments”: A patra societate de investiţii financiare care trece printr-un proces de rebranding

SIF Oltenia, undă verde de la ASF pentru schimbarea...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2023, 10:53 330

SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) a informat piaţa de capital cu privire la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară prin care s-a autorizat schimbarea denumirii companiei din „Societatea de Investiţii Financiare Oltenia SA” în „Infinity Capital  Investments SA”, ca urmare a unei hotărâri a acţionarilor din luna aprilie, potrivit unui raport de la BVB.

Lunile trecute, SIF Banat-Crişana şi-a schimbat denumirea în Lion Capital (LION), devenind cea mai recentă societate de investiţii financiare care trece printr-un proces de rebranding. Anterior, SIF Moldova a devenit Evergent Investments (EVER) şi SIF Transilvania s-a transformat în Transilvania Investments Alliance (TRANSI).

Adeseori, denumirea de SIF este comparată în cercurile de investitori cu emitenţi cu conflicte între grupurile de acţionari şi cu o politică slabă de distribuire de dividende.

Acţiunile SIF5 sunt pe minus cu 1,7% anul acesta, pe un rulaj de 12,1 milioane de lei, la o capitalizare de 840 de milioane de lei. Între timp, SIF Muntenia (SIF4) înregistrează un avans de 8,3%, pe tranzacţii de patru milioane de lei şi o valoare de piaţă de un miliard de lei.

Evaluată la circa 1,2 miliarde de lei, Evergent Investments are minus 10,2% în 2023, înregistrând tranzacţii de 46 de milioane de lei. Cu o capitalizare similară, Lion Capital s-a depreciat pe un rulaj de 11,7 milioane de lei cu 1,7%. Acţiunile TRANSI au plus 4,7% de la începutul anului, pe 7,7 milioane de lei, la o valoare de piaţă de 625 de milioane de lei.

BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), este singurul indice de la BVB aflat în teritoriu negativ în 2023, cu un minus de 1,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO