Burse - Fonduri mutuale

Şeful Prospecţiuni: Am tăiat costurile pentru a reflecta „noua realitate“ a cererii de servicii petroliere

Gehrig Schultz, şeful Prospecţiuni Bucureşti

Gehrig Schultz, şeful Prospecţiuni Bucureşti

Autor: Radu Bostan

06.05.2015, 00:05 470
Activitatea mai redusă este „o realitate pe termen lung“ în sectorul de servicii petroliere, în condiţiile în care preţul mondial al ţiţeiului se menţine cu aproape 40% mai ieftin decât anul trecut, spune Gehrig Schultz, şeful Prospecţiuni Bucureşti, o firmă de prospectare geologică cu activitate pe trei continente.
 
Scăderea rapidă a cotaţiei i-a „lecuit“ de investiţii pe producătorii de petrol şi gaze naturale, iar reticenţa acestora se transmite către furnizorii de servicii şi echipamente, care caută să-şi reducă cheltuielile fixe pentru a rezista în piaţă cu un volum mai mic de comenzi.
 
„Clienţii noştri mai investesc doar în proiecte pentru care s-au angajat în faţa guvernelor ţărilor-gazdă sau de la care se aşteaptă să genereze fluxuri de numerar pe termen scurt. Credem că aceasta va fi «regula» inclusiv în 2016“, spune Schultz, preşedintele şi directorul general al Prospecţiuni (simbol bursier PRSN), o firmă din grupul lui Ovidiu Tender.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO