Burse - Fonduri mutuale

Sefii CNVM inca lucreaza la declaratii de avere

25.06.2009, 18:28 51

Declaratiile de avere ale comisarilor si angajatilor de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu au fost publicate inca pe site-ul institutiei, desi termenul de depunere a declaratiilor a fost 15 iunie.

Pe site-ul CNVM la sectiunea declaratii de avere apare urmatorul mesaj: "Aceste informatii sunt in lucru. Va multumim pentru intelegere!"
"Persoanele care se ocupa de primirea declaratiilor de avere au termen de 30 de zile de primire pentru publicarea declaratiilor pe pagina de internet a institutiei. In prezent, declaratiile de avere sunt in curs de publicare", au raspuns reprezentantii CNVM.
Informatiile privind salariile incasate de sefii si angajatii CNVM reprezinta in fiecare an una dintre picanteriile de pe piata de capital, presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, si ceilalti membri ai Comisiei fiind printre cei mai bine platiti salariati de la stat. De exemplu, in 2007, presedintele CNVM a avut un salariu lunar de 8.800 de euro.
Anul trecut, cand Bursa de la Bucuresti a inregistrat cea mai mare cadere din istorie si majoritatea investitorilor au inregistrat pierderi insemnate, cheltuielile salariale de la CNVM au urcat cu 16%, la peste 31 mil. lei (8,42 mil. euro), potrivit raportului anual al institutiei. In aceste cheltuieli intra salariile platite angajatilor si contributiile platite la stat.
Salariile de la CNVM si de la celelalte institutii de supraveghere ale pietelor financiare reprezinta de multi ani un subiect de dezbateri aprinse. Investitorii si actorii de pe piata de capital au reclamat in repetate randuri nivelul foarte ridicat al indemnizatiilor comisarilor CNVM, iar tema a fost reluata si de unii parlamentari. Guvernul a facut insa recent un cadou comisiilor care supravegheaza pietele financiare scotandu-le de sub autoritatea Parlamentului, astfel ca sefii acestora nu vor mai trebui sa dea justificari privind bugetele si, implicit, privind salariile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO