Burse - Fonduri mutuale

Se prefigurează o nouă tranzacţie gigant în piaţa de tehnologie: Compania de analiză a datelor Alteryx ar putea fi preluată pentru 5 mld. dolari

Se prefigurează o nouă tranzacţie gigant în piaţa de...

Autor: Ştefan Stan

14.12.2023, 22:00 381

Un consorţiu de capital privat condus de Insight Partners şi Clearlake Capital Group se află în discuţii avansate pentru a prelua compania de software de analiză a datelor Alteryx pentru aproximativ 5 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, potrivit Reuters. 

Tranzacţia ar veni în condiţiile în care concurenţa acerbă din partea marilor rivali, precum Microsoft şi Oracle, precum şi eşecurile în câştigarea de noi afaceri, au suprimat evaluarea Alteryx şi au făcut din aceasta o ţintă de achiziţie.

Insight şi Clearlake sunt în discuţii pentru a plăti peste 50 de dolari pe acţiune în numerar pentru Alteryx, au declarat sursele, avertizând că negocierile nu au fost finalizate. O astfel de tranzacţie ar reprezenta o primă de peste 65% faţă de preţul acţiunilor Alteryx pe 5 septembrie, ultima zi de tranzacţionare înainte ca Reuters să anunţe că Alteryx analizează o vânzare.

Symphony Technology Group, o altă firmă de private equity, a fost, de asemenea, în cursă pentru Alteryx şi ar putea încerca în continuare să încheie o tranzacţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO