Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pe bursele din întreaga lume pe fondul înrăutăţirii perspectivelor economice. La BVB, minus de 1,1% joi

Scăderi pe bursele din întreaga lume pe fondul...

Autor: Tibi Oprea

18.08.2023, 07:43 3859

♦ Transgaz a coborât cu 4%, Transelectrica cu 3% şi TeraPlast, Digi şi BRD cu peste 2%.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat prin prisma indicelui principal BET o scădere de 1,15% în şedinţa de tranzacţionare de joi, 17 august, dinamica fiind determinată în principal pe fondul deprecierii acţiunilor Transgaz cu 4%, Transelectrica, cu 3%, dar şi TeraPlast, Digi şi BRD, companii care au scăzut cu peste 2%, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Trendul negativ al Bursei locale a fost preluat de pe plan extern, aproape toate bursele internaţionale fiind în teritoriu negativ joi, pe măsură ce temerile investitorilor cresc pe fondul veştilor îngrijorătoare legate de economie venite din China şi deprecierii acţiunilor chinezeşti.

Şi în SUA investitorii se tem de noi creşteri ale ratelor dobânzilor după ultima minută băncii centrale, iar în Europa temerile mai mari sunt legate de recesiune şi inflaţie. Pieţele europene au scăzut în principal pe fondul deprecierii acţiunilor bancare, în condiţiile în care tot mai multe tot mai multe dovezi că economia chineză îşi pierde rapid din avânt au ţinut investitorii cu sufletul la gură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO