Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Orşova, cu trei SIF-uri în acţionariat, construieşte două nave fluviale care vor merge în Olanda. Valoarea contractului trece de 6 mil. euro

Şantierul Naval Orşova, cu trei SIF-uri în...

Autor: Cristina Bellu

16.02.2022, 09:50 408

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat două contracte externe, în valoare totală de 6,3 mil. euro, pentru construcţia a două nave fluviale care vor fi livrate în Olanda.

Cumpărătorul este Gebr.DE JONGE Shipbuilding Services, iar termenele de livrare sunt aprilie 2023, respectiv iulie 2023, potrivit anunţului companiei.

Plata include un avans din valoarea contractului, iar restul de plată urmează să fie efectuat în cel mult 25 de zile după plecarea navelor din Orşova.

Şantierul Naval Orşova are 65,1 mil. lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deţine 28,01% din acţiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,17% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO