Burse - Fonduri mutuale

Salariaţii Turbomecanica care nu au vândut la desfinţarea PAS au pierdut o avere pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

03.01.2012, 00:00 210

Salariţii producătorului din industria aeronautică Turbomecanica Bucureşti (TBM) care nu au avut în anul 2006, la destrămarea PAS, inspiraţia de a-şi vinde acţiunile pe bursă, au pierdut o avere, în condiţiile în care titlurile societăţii s-au prăbuşit după această dată de 17 ori. În anul 2006, la dizolvarea Asociaţiei salariaţilor Turboact, care controla producătorul din industria aeronautică Turbomecanica Bucureşti (TBM), cu circa 60% din titluri, managerii companiei au primit cele mai multe acţiuni.

Radu Viehmann, directorul general al companiei, a primit acţiuni reprezentând 25,87% din capitalul firmei. Dana Ciorapciu a primit prin moştenire la finele anului 2006 un pachet de 15,15% din acţiuni care valora la acea dată 44,8 mil. lei. În prezent, aceeaşi participaţie este evaluată pe bursă la 2,6 mil. lei.

Pachetul lui Radu Viehmann, valorează pe bursă în prezent numai 4,4 mil. lei, faţă de 76,6 mil. lei cât valora în anul 2007. Principalii manageri ai Turbomecanica au preferat să-şi păstreze participaţiile în companie după desfinţarea PAS deşi de-a lungul anilor au existat mai multe zvonuri cu privire la preluarea companiei de către investitori strategici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO